Πέμπτη, Ιουνίου 29, 2006

Safari στο διαδίκτυο






ΑΧ! Α- όπως Αχινός, Χ- όπως Χίμαιρες



Πρώτα πάτησα έναν Αχινό, που με πλήγωσε βαθειά το ότι τον πέτυχα (ή με πέτυχε;) τόσο αργά! Συνιστώ θερμά να βολτάρετε στα νερά του, ασχέτως αν το φεγγαράκι βρίσκεται στη χάση ή στη φέξη. Ο Αχινός αυτός είναι πάντα γεμάτος και βρίσκεται στην παραλί(νκ)α http://www.akino.gr/


Αμέσως μετά, συνάντησα τις Χίμαιρες (chimeres) και καταγοητεύτηκα τόσο που μεταφέρω αυτούσιο ένα κείμενο που μου άρεσε, την απάντηση [answer] που γράφτηκε το 1954. Οι Χίμαιρες έχουν και blog! Καλά, μα πού είχα τα μάτια μου; Ευτυχώς που υπάρχει ο Ιστρος να με ξεστραβώνει κάπου κάπου.



απάντηση
[answer]


Ο Ντγουάρ Εβ, χρησιμοποίησε με τελετουργικό τρόπο λίγο χρυσάφι για την τελική σύνδεση. Τα μάτια μιας ντουζίνας από βιντεοκάμερες τον παρατηρούσαν κι ο υποαιθέρας μοίραζε σε κάθε γωνιά του σύμπαντος, μια ντουζίνα εικόνες της πράξης του.

Τέντωσε την κορμοστασιά του, έγνεψε στον Ντγουάρ Ρέυν, κι ύστερα τακτοποιήθηκε βολικά δίπλα στο διακόπτη που θα έκανε την ιδανική επαφή, τη στιγμή ακριβώς που θα τον κατέβαζε. Το διακόπτη αυτόν που θα συνέδεε ταυτόχρονα όλους αυτούς τους κτηνώδεις κομπιούτερς, όλων των κατοικημένων πλανητών του σύμπαντος - εννενηνταέξι δισεκατομμύρια - σε ένα υπερκύκλωμα που με τη σειρά του θα τυπωνόταν σε ένα υπερυπολογιστή - αποθέωση μιας κυβερνητικής μηχανής που με την σειρά της θα συνδύαζε τις γνώσεις που υπήρχαν σε όλους τους γαλαξίες.

Ο Ντγουάρ Ρέυν προλόγισε για λίγο το κοσμοϊστορικό γεγονός απευθυνόμενος στα τρισεκατομμύρια των θεατών ή ακροατών. Ύστερα από σιγή ενός λεπτού, είπε: «Τώρα, Ντγουάρ Εβ».

Ο Ντγουάρ Εβ κατέβασε το διακόπτη. Ένας κατανυκτικός βόμβος ακολούθησε την αχαλίνωτη ορμή της δύναμης που ξέρασαν εννενηνταέξι δισεκατομμύρια πλανήτες. Φώτα αναβόσβησαν στην εκτεινόμενη ολόκληρα μίλια κονσόλα ελέγχου.

Ο Ντγουάρ Εβ έκανε καναδυο βήματα προς τα πίσω, και πήρε μια βαθιά ανάσα. «Η τιμή της επιλογής της πρώτης ερώτησης ανήκει σε 'σένα, Ντγουάρ Ρέυν».

«Ευχαριστώ», απάντησε απλά ο Ντγουάρ Ρέυν.
«Θα είναι μια ερώτηση που καμιά απλή κυβερνητική μηχανή δε στάθηκε ικανή να απαντήσει».

Γύρισε για να αντιμετωπίσει τη μηχανή. «Υπάρχει Θεός;»

Η κατανυκτική φωνή απάντησε χωρίς δισταγμό, χωρίς το παραμικρό κλικ έστω και ενός μοναδικού μεταλλάκτη.

«Ναι, τώρα υπάρχει Θεός».

Ξαφνικός φόβος φούντωσε στο πρόσωπο του Ντγουάρ Εβ. Τινάχτηκε για να αρπάξει τον διακόπτη.

Ένα αστροπελέκι από τον καθάριο ουρανό τον έριξε κάτω κι έκαψε την ασφάλεια του τροφοδότη βραχυκυκλώνοντας το κύκλωμα λειτουργίας.


συγγραφέας: brown fredrick
μετάφραση: κοφίνος τζούλιο

2 σχόλια:

Little_Pat είπε...

Α- όπως ΑΓΚΑΘΙ
Χ- μου έρχονται διάφορες λέξεις, που αν τις γράψω θα μας κόψει η λογοκρισία της μπλογκόσφαιρας :)))

Γιατί safari στο διαδίκτυο κι όχι σερφάρισμα..;

Κωστής Γκορτζής είπε...

Και η Ροδιά να μας ξεστραβώνει γενικότερα. Φιλενάς, εδώ είμαι συνεχώς και μαθαίνω... :)