Τετάρτη, Ιουνίου 07, 2006

Το ελληνικό δαιμόνιο βρίσκεται ακόμη εν δράσει;


Mε αφορμή το θέμα του e-Rooster για το Πουέρτο Ρίκο, θυμήθηκα τι μου έλεγε πριν μερικά χρόνια ένας φίλος που εργαζόταν στον ΕΟΜΜΕΧ.

Εμαθα δηλαδή, ότι ενώ στην Γερμανία π.χ. οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι αυτές που "τραβάνε" το άρμα της οικονομίας και οι μικρές αποτελούν πρόβλημα, στην Ελλάδα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: Οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι οι προβληματικές, επειδή απομυζούν το εθνικό εισόδημα με τις επιδοτήσεις και τις φοροαπαλλαγές που απαιτούν (και τους έχει γίνει συνήθεια) ενώ οι μικρές (και μικρομεσαίες) ατομικές επιχειρήσεις αν και τις "κυνηγά" το κράτος ξεζουμίζοντας τους επιχειρηματίες με φόρους και δυσμενείς νόμους, είναι αυτές που προσφέρουν πολλά στην ελληνική οικονομία.

Ρωτώ: Το ελληνικό δαιμόνιο βρίσκεται ακόμη εν δράσει;

Αν η απάντηση είναι θετική, ένα έχω να πω: Ελληνες μικροί, ΚΟΥΡΑΓΙΟ!!!!

2 σχόλια:

Ecumene είπε...

Ελληνες bloggo-μικροι
κουραγιο!.....

ΕΡΧΟΝΤΑΙ,ΑΚΟΥΩ
...
............
ΜΠΛΟΚΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Roark είπε...

Έχεις δίκιο σε μεγάλο βαθμό. Οι μικρές επιχειρήσεις πράγματι επιβαρύνονται περισσότερο από την γραφειοκρατία, την διαφθορά και την παρεμβατικότητα του κράτους στην οικονομία. Οι δε μεγάλες επιχειρήσεις επιβαρύνουν εμάς τους φορολογούμενους επειδή είναι κρατικά εξαρτώμενες, αντί το κόστος της λειτουργίας να το φέρουν οι ιδιώτες μέτοχοι όπως σε μια ελεύθερη αγορά.