Σάββατο, Ιουνίου 03, 2006

το αυγό του φιδιού ανοίγει στη χώρα μας..???



«..τέσσερα παιδιά, αγόρια, 2 δεκάχρονα και 2 δωδεκάχρονα, μαθητές δημοτικού σχολείου στη Βέροια, σκότωσαν με κλοτσομπουνίδια ένα εντεκάχρονο παιδί γεωργιανής εθνικότητας και το έθαψαν στα ερείπια παλιού σπιτιού, ευρισκόμενου στο κέντρο της πόλης, πίσω απο το δημαρχείο..»

Η πληροφορία ελέγχεται για την ακρίβειά της. Εύχομαι να είναι ψευδής και να βρίσκεται μονάχα στη φαντασία των "παιδιών".

19 σχόλια:

THE_RETURN είπε...

Πρόκειται για τον Άλεξ Μεσχισβίλι, 11 ετών...

...εάν είναι αλήθεια (και δυστυχώς, πρέπει να είναι...), τι να πει κανείς...

Ανώνυμος είπε...

το ακουσα και γω Rodia πριν λιγο στην τηλεοραση και μου ρθε να βαλω τα κλαμματα,ευχομαι και γω να ειναι απλα φαντασιες και ψεματα και φοβαμαι για το τι θα σημαινει το αντιθετο

des είπε...

τι να σου κάνουνε και τα σχολεία...απο 'ωραίες' οικογένειες θα βγήκαν αυτά τα παιδιά.. να πιάσουνε και τους αρχιεγκληματίες τους γονείς τους

THE_RETURN είπε...

Αδέσποτη,
εάν τελικά έγινε φόνος, τότε δεν έχουμε απλά ένα κοινό έγκλημα, το οποίο συνιστά περίπτωση "παιδικής εγκληματικότητας",
αλλά επίσης, και κατά πάσα πιθανότητα, ένα έγκλημα του οποίου το κίνητρο ενείχε μέσα του σε μεγάλο ποσοστό και διαφυλετικό μίσος...

...ας ελπίσουμε στη -δυστυχώς- μικρή πιθανότητα να μην συνέβησαν έτσι τα πράγματα...

Ανώνυμος είπε...

η ιστορια του Αλεξ τραβαει πολυ. Αν ειναι κατι τετοιο (που πρεπει) τοτε ουτε λιγο ουτε πολυ ειναι το τελος του κοσμου οπως το ξερουμε

Μαύρος Γάτος είπε...

Να μην ντρέπεσαι Μαρίνα. Δεν το έκαναν τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ παιδιά. Ούτε καν ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ μαθητές.

Επιτέλους πρέπει να λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους, και οι ευθύνες να καταλογίζονται ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ>

Συγκεκριμένα, ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ

Και ούτε νομίζω ότι πρέπει να μιλάμε για αυγά του φιδιού και τα σχετικά. Πρόκειται για το ΒΑΘΥ ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΜΙΣΟΣ., και το βαθύτατο ένστικτο ΤΟΥ ΣΑΔΙΣΜΟΥ, που κάνει ένα μικρό παιδί να βασανίζει και να σκοτώνει ένα ζωάκι, ας πούμε ένα γατάκι , ΜΕ ΧΑΡΑ> Κα΄τι έχει να μάς περι και ο κύριος Φρόυντ επ'αυτού.

Εδώ βέβαια ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ξνα επέμβει η οικογένεια, η ανατροφή, το σχολείο. ΔΕΝ επενέβη. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.

. είπε...

όλα τα παιδιά γάτε είναι δικά μας παιδιά. είναι η παιδεία μας και η τηλεόραση μας και το ήθος μας που τα πλάθει.

Ροδιά, απότ η στιγμή που το έμαθα δ εμπορώ να το πιστέψω είναι έξω από κάθε λογική, είναι να φοβάσαι ακόμα και αυτά τα πλάσματα που είχες για τα αγνότερα.

divebomb djingle είπε...

η αγγελικη νικολουλη ασχοληθηκε με την υποθεση του μικρου απο τις πρωτες μερες της εξαφανισης του, αν δεν κανω λαθος. χθες στην εκπομπη της, που εγινε και η αποκαλυψη οτι καποιο απο τα παιδια ομολογησε την αποτροπαια πραξη, ειπε οτι εχει συγκεντρωσει αρκετο υλικο κι οτι εχει να καταγγειλει πολλα.
αν και δεν ωφελει η αισχυνη κατοπιν εορτης, ναι, νομιζω οτι πρεπει να ντρεπομαστε, γιατι σταθηκαμε αναλγητοι και αδιαφοροι.

ας μην ξεχναμε οτι πριν τον εικαζομενο φονο, ο μικρος αλεξ ειχε υποφερει απο τις καθημερινες επιθεσεις των τυραννων του κι απο την απομονωση των συμμαθητων του.

χθες ομως απορρησα λιγο με τη μητερα. αναρωτηθηκα γιατι δεν εφυγε οσο πιο μακρια μπορουσε απο την πολη της φρικης. σημερα ξανασκεφτηκα τα πραγματα με μεγαλυτερη ηρεμια. η φυγη δεν ηταν η λυση. κανενας μεταναστης δεν πρεπει να ζει σαν κατατρεγμενος σ' αυτην τη χωρα.

triantara είπε...

βρε παιδιά, σόρρυ αλλά τώρα διάβασα το ποστ αυτό, είμαι εκτός πραγμάτων εδώ που μένω, αλλά πείτε μου ένα: μιλάτε σοβαρά;;;;;
πάω να ψάξω στις εφημερίδες, δεν ακούσαμε κάτι εδώ, πείτε μου ότι απλά ονειρεύομαι ότι μπλογκάρω και αναρωτιέμαι αν ονειρεύομαι...

funEL είπε...

... είτε είναι είτε δεν είναι αλήθεια το συγκεκριμένο γεγονός και ανεξάρτητα από ΟΛΕΣ τις απόψεις που θα διατυπωθούν...


Σε ανύποπτο χρόνο είχαμε αναφέρει:


Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον Προφήτη (κ. Λιακόπουλο) για την πολύτιμη πολιτιστική προσφορά του στο παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου. Σίγουρα η σπορά του πιάνει τόπο στις νεότερες γενιές.
HEIL UBERMENSCH LIAKO. ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΗΤΤΗΤΟΙ. GOTT MIT UNS.

Μαύρος Γάτος είπε...

Παρακαλώ δείτε εδώ

J95 είπε...

Δεν πρόκειται για φασιστικό/ρατσιστικό έγκλημα, από τη στιγμή που η ομάδα των μικρών εγκληματιών ήταν πολυεθνική. Αυτό είναι νομίζω ξεκάθαρο.

Rodia είπε...

Ωστε μάσησες τη φόλα βατραχε!

Οι κλειστές κοινωνίες όμηροι του φόβου

J95 είπε...

Δεν είπα ότι το έγκλημα δεν οφείλεται σε μίσος για το διαφορετικό, είπα απλά ότι αυτό το μίσος δεν πηγάζει από σχηματισμένη ρατσιστική/φασιστική ιδεολογία, αλλά από κάτι σαφώς πιο ζωώδες και εξαιρετικά συνηθισμένο ιδιαίτερα στα ανήλικα αγόρια.

Περισσότερο πιθανό είναι ο Άλεξ να έπαθε ό,τι έπαθε επειδή φορούσε γυαλιά και έπαιζε πιάνο ή επειδή είχε καλούς βαθμούς, παρά λόγω της εθνικότητάς του. Η εθνικότητά του έπαιξε ίσως κάποιο ρόλο στην αδιαφορία των γονέων, όμως γενικά οι γονείς ασχολούνται με τον κόσμο των παιδιών πολύ λιγότερο απ' όσο ισχυρίζονται.

Σου θυμίζω πως έχω υπάρξει πρόσφατα παιδί και ξέρω εξ ιδίας πείρας πόσο αδυσώπητη μπορεί να γίνει μια αγέλη από δαύτα. Και ο ρατσισμός δεν έχει καμία σχέση. Στο δημοτικό είχαμε έναν μαύρο στην τάξη μας και κανείς δεν το είχε ΚΑΝ προσέξει ότι ήταν μαύρος. Οι χοντροί, οι γυαλάκηδες και όσοι δεν ήξεραν να παίζουν καλή μπάλα όμως, δεν καλοπερνούσαν ΚΑΘΟΛΟΥ.

Το μίσος για το διαφορετικό (οριζόμενο όμως με δικούς τους όρους, π.χ. "άτομα με γυαλιά") είναι βασικό ένστικτο και ενδημεί στον κόσμο των παιδιών χιλιάδες χρόνια πριν το ξανα-ανακαλύψουν οι μεγάλοι και το εφαρμόσουν με δικές τους, σαφώς πιο σύνθετες διαφορετικότητες ("άτομα διαφορετικής εθνικότητας, "gay" κλπ). Το ίδιο και η ισοπέδωση του πιο αδύναμου.

J95 είπε...

ΥΓ: και από τη στιγμή που "συνασπίστηκαν" παιδιά από 3 διαφορετικές εθνικότητες για το έγκλημα, είναι φανερό ότι ο ρατσισμός (και δη των Ελλήνων προς τους ξένους) πολύ απλά δεν παίζει σαν κύρια αιτία (παρ' όλο που όπως σωστά παρατηρείς, στις κλειστές κοινωνίες υπάρχει διάχυτη εχθρότητα για τους ξένους, όμως άλλο κάτι να είναι περιβαλλοντική ενισχυτική συνιστώσα και άλλο να είναι πρωταρχική αιτία).

Ο Ρουμάνος δηλαδή τι έκανε; Πολεμούσε για την καθαρότητα της ελληνικής φυλής;

Rodia είπε...

J95, απαντώ στα σημεία που θίγεις ένα προς ένα:

1. Αν αυτό το "κάτι σαφώς πιο ζωώδες και εξαιρετικά συνηθισμένο ιδιαίτερα στα ανήλικα αγόρια" ισχύει, θα είχαμε καθημερινά ανάλογα "κρούσματα". Τα μικρά παιδιά (αγόρια και κορίτσια, το βεβαιώνω καθώς υπήρξα πολύ ατίθασσο παιδί) διαθέτουν πολλή ενέργεια. Το ότι αυτή η ενεργητικότητα εκλύεται ως μισαλλοδοξία και φθόνος κάνει τη διαφορά. Αρα, δεν υπάρχει οδός να διοχετευτεί δημιουργικά.

2. "..πιθανό είναι ο Άλεξ να έπαθε.." Ο Αλεξ δεν θα πάθαινε αν οι συνομίληκοί του δεν έπρατταν.

3+4. Ρατσισμός είναι η αντίδραση σε κάθε τι διαφορετικό και όχι μονάχα φυλετικώς διαφέρον, όπως οι "γυαλάκηδες", οι "χοντροί", οι "αδύναμοι", οι "δειλοί", κλπ κλπ

5. "Ο Ρουμάνος δηλαδή τι έκανε; Πολεμούσε για την καθαρότητα της ελληνικής φυλής;" Πιθανότατα οι μετανάστες να θέλησαν να ενταχθούν με αυτό το μακάβριο τρόπο, ως "βασιλικότεροι του βασιλέως".. Το ότι το αλβανάκι αποκάλυψε την πράξη, πώς εξηγείται;

----
Το θέμα είναι ότι η άτυπη καλλιέργεια του εθνικισμού έπαιξε πρωτεύοντα ρόλο και δε νομίζω να το αμφισβητείς. Αυτό συμβαίνει στις "προηγμένες" κοινωνίες, τις περιχαρακωμένες στα όρια των κεκτημένων τους, κλπ κλπ (σηκώνει μεγάλη συζήτηση)

Μαύρος Γάτος είπε...

Μαρίνα, θα συμφωνήσω εδώ με τον j95. Ο Άλεξ θα μπορούσε ΑΝΕΤΑ να μην είναι ξενικής προέλευσης. Δεν είναι σωστό να εστιάσουμε εκεί...

divebomb djingle είπε...

μαυρε γατε
διαβασα τα ποστ στην ιστοσελιδα σου. δεν ξερω κατα ποσο θα παρακολουθησεις τις ειδησεις στο Αλτερ, αλλα επειδη σε αυτο το δελτιο αναμενεται να δημοσιοποιησει η νικολουλη τα στοιχεια που εχει συγκεντρωσει απο την τετραμηνη ερευνα της, σου προτεινω να το δεις.
χθες, στην εκπομπη της, ακουστηκε οτι αυτα τα παιδια, ισως και αλλα, του ειχαν βγαλει το παρατσουκλι ο "Ξενος". ελπιζω να μην τα διαστρεβλωνω, κατι τετοια καταλαβα.

Rodia είπε...

Στο "διαφορετικό" εστιάζω κυρίως βρε παιδιά, αλλά ποιο είναι αυτό το διαφορετικό; Η ράτσα, είναι το κυρίαρχο στοιχείο και η ράτσα πρέπει να έχει ωραία μορφή, να είναι άσπρη, να βλέπει καλά, να είναι λεπτή και ευθυτενής. Αν κάποιος με όλα αυτά τα στοιχεία (βλ. Οδυσσέα Τσενάϊ εδώ) υπερβαίνει την εθνική μας "ποιότητα", είναι δλδ αριστουχος και ευαίσθητος περισσότερο απο όσο επιτρέπεται -εκτός αν είναι καλοπληρωμένος αθλητής οπότε εντάσσεται χωρίς χρονοτριβή στους "δικούς" μας- δε γλιτώνει απο τον προπηλακισμό.

Εβαλα πολλά θέματα σε ένα, ε.. αυτά εχουν οι γραπτες συζητησεις..

:-)