Παρασκευή, Φεβρουαρίου 24, 2006

Παγκοσμιοποιημένα φασόλια επιτίθενται στην ελληνική αγορά

Μέσω των πολυκαταστημάτων LIDL διετίθεντο φασόλια σε κατάσταση σήψεως, αμερικανικής και κινέζικης προέλευσης, πλήρη εντόμων.
Αυτό που δεν ελέχθη είναι: Τα έντομα είχαν ελληνική ιθαγένεια ή ήταν λαθρομετανάστες..???..
Η είδηση μεταφέρεται ως ανεφέρθη προ ολίγου στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3, εκτός από το καίριο ερώτημα, το οποίο είναι δική μου απορία.

6 σχόλια:

Sarasides είπε...

Λαθρομετανάστες βέβαια:
Να επιληφθεί πάραυτα ο Κος Πρόεδρος!

Rodia είπε...

Αν εκδιωχθούν τα εν λόγω όσπρια, θα δημιουργηθεί μέγα ζήτημα. Τα LIDL, όπως έχω πληροφορηθεί, είναι φτηνά μαγαζάκια, όπου βρίσκει ο φτωχός ανάλογα ευτελή προϊόντα.
Πώς το καταφέρονουν να είναι φτηνά; Αφενός με την ενίσχυση της παγκοσμιοποιημένης αγοράς αγαθών (βλ. σχετική είδηση του ποστ) και αφετέρου με την εξοικονόμηση χρόνου απο τους υπαλλήλους, δεδομένου ότι ο χρόνος ανάπαυσης για κολατσιό, ο χρόνος (πιθανής) αφόδευσης -τουαλέτα, κατούρημα, κλπ μετρημένα λεπτά της ώρας- καθώς και ο χρόνος προετοιμασίας του υπαλλήλου κατά την άφιξη αλλά και την αναχώρηση (πριν τη δουλειά δλδ και μετά τη δουλειά) ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο εργασιακό 8ωρο.

ΚΟΥΪΖ (για τον κ. Πολυζωγόπουλο): Πόσες ώρες εργάζεται ο υπάλληλος εκεί πέρα;

Ας σημειωθεί επίσης, ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ (με απειλή απόλυσης) να κάθεται ο υπάλληλος, έστω επί σκαμπό, έστω και αν δεν υπάρχει κανένας πελάτης στο μαγαζί. Ευρωπαϊκές συνθήκες εργασίας. Εκσυγχρονισμός.. τι άλλο θέλουμε..

:-)

Rodia είπε...

Αλήθεια, γιατί δεν εκλέχτηκε η Παπακώστα;
(αυτό το μαράζι θα με φάει)

Rodia είπε...

Εάν όπως γράφετε είστε όντως δική μου, σας καλώ να με στηρίξετε στη διεκδίκηση της Δημαρχίας και υπόχομαι να σας τοποθετήσω Γραμματέα του Δημορτικού Συμβουλίου -ή και προσωπική μου, αν υποσχεθείτε να είστε φρόνιμη..

:-)

Sarasides είπε...

δεν τ' αφήνεις αυτά κυρά Ροδιά να σχοληθείς και λίγο με τους έκθετους ήρωές σου;
Τι, με το όνειρο της σχιζοφρενούς θα μείνουμε;

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Mα καλα και εσυ στο lidl πηγες να αγορασεις φασολια;Αφου ειναι ολα εισαγωμενα...