Κυριακή, Φεβρουαρίου 12, 2006

η χημεία στο διαδίκτυο

Πώς είναι δυνατό να λειτουργεί η χημεία στον άϋλο χώρο του διαδικτύου; Είναι σίγουρο ότι λειτουργεί, αλλά πώς γίνεται αυτό;
Λειτουργεί επειδή και εδώ, όπως και στον αναλογικό κόσμο, δημιουργούνται συμπάθειες και αντιπάθειες, προσωρινές ή μόνιμες, μεγάλες ή μκρές. Συναισθήματα απόρριψης ή παραδοχής ορισμένων χρηστών έναντι κάποιων άλλων. Κάποιοι προτιμούν κάποιους και κάποιους άλλους τους απορρίπτουν -με την πρώτη ματιά συνήθως! Κάποιες φορές, απαιτείται περισσότερος χρόνος για να βγάλει κανείς ένα συμπέρασμα, κάποτε όμως λίγα λεπτά και λίγες γραμμές είναι αρκετές.
Αλλά.. γιατί αναζητείται η επιλογή; Γιατί απορρίπτεται συλλήβδην το blog κάποιου, τη στιγμή που μπορεί να περιέχει κατά καιρούς και πράγματα αποδεκτά από εκείνον που το έχει απορρίψει; Γιατί εγκρίνεται (και λιβανίζεται κατά κόρον) κάποιο άλλο blog;
Είναι μια αίσθηση ασφάλειας που μας ωθεί να διαλέγουμε διαρκώς; Ασφάλειας που μας χρειάζεται ώστε να νιώθουμε υπαρκτοί, ότι έχουμε δηλαδή τη δύναμη να καθορίζουμε τα όριά μας, ότι είμαστε σημαντικοί, ότι, εφόσον παραδεχόμαστε κάποιον άλλον, θα μας παραδεχτεί στη συνέχεια και αυτός.
Διαλέγουμε να συμμετέχουμε σε blogs όπου συνωστίζονται πολλοί, όταν αναζητούμε την υπαρξιακή μας ασφάλεια, το ότι «βρε αδελφέ, κάποιος είμαι κι εγώ αφού κάτι γράφω εδώ που γράφουν οι πολλοί», δεν είμαι και για πέταμα...
Οταν πρωτομπήκα στη blogόσφαιρα, κάποιοι με καλωσόρισαν και κάπου άφησα το πρώτο στίγμα. Μετά, άφησα διάφορα σημάδια δε διάφορα μέρη, να δηλώσω την παρουσία μου και την ψωνάρα μου! Ολοι το ψώνιο μας εκδηλώνουμε εδώ και όποιος το αρνηθεί θα πέσει φωτιά να τον κάψει!;-)
Ετσι λοιπόν, σιγά σιγά πήρα μια μικρή θεσούλα ανάμεσα στους παλιούς, που ήταν κιόλας οργανωμένοι σε ομάδες αλληλοσυμπάθειας ή αλληλοαντιπάθειας, χωρίς να θέλω να εμπλακώ στα διάφορα αδελφικά μαχαιρώματα, δυστυχώς χωρίς επιτυχία, επειδή μάλλον δε γίνεται αποδεκτή η... χρυσή ουδετερότης!
Εξακολουθώ στον ίδιο ρυθμό και το πήρα πλέον απόφαση ότι αποκλείεται να γίνω μια ουδέτερη διαδικτυακή Σταρ!!! Δεν είναι γραφτό, πώς να το κάνουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: