Δευτέρα, Ιουλίου 24, 2006

Post 287- Συνταξιοδοτείται ο ΟΗΕ,
τα παράπονά μας πλέον στο ΝΑΤΟ




Το Ισραήλ θα δεχόταν ευχαρίστως -σύμφωνα με δήλωση αρμόδιου της κυβέρνησής του- να εγκατασταθούν δυνάμεις του ΝΑΤΟ σε ουδέτερη ζώνη στα σύνορά του με το Λίβανο. Και ο ΟΗΕ..? Πού είναι ο ΟΗΕ..? Εκπνέει χαλαρά, σαν την Κοινωνία Των Εθνών πριν το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο; Η ελπίδα για την Παγκόσμια Ειρήνη πάει, πέταξε οριστικά; Ο Κόφυ λέει και ξαναλέει τα τροπάριά του, αλλά ποιος τον ακούει; ..ή.. Πόσο ένας θεσμός εξαρτάται από το ύψος το πνευματικό του ηγέτη του;


3 σχόλια:

Oneiros είπε...

Εμένα πάλι μου φαίνεται ότι ο νάνος Κόφι έχει ακριβώς το παράστημα που πρέπει στον ηγήτορα αυτού του ξεπεσμένου, ξεπουπουλιασμένου και ξεπουλημένου ονείρου για την παγκόσμια ειρήνη που λέγεται ΟΗΕ. Εννοείται πως οι προσωπικές του ευθύνες για την θλιβερή πορεία του οργανισμού μόνο αμελητέες δεν είναι.
Αν τελικά της ειρηνευτικής δύναμης στο Λίβανο ηγηθεί το ΝΑΤΟ, νομίζω ότι μπορούν να το κλείσουν το μαγαζάκι τους στη Νέα Υόρκη με συνοπτικές διαδικασίες.

Κρίμα μόνο που δε θα προλάβει η Ελλαδίτσα να παίξει "σημαίνοντα ρόλο" όταν θα αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας το Σεπτέμβρη. Εκτός κι αν, πάλι, της την έχουν στημένη για να της χρεώσουν την αποτυχία των διαπραγματεύσεων, αλλά αν τραβήξει το πράγμα μέχρι τότε, οι εκατόμβες θυμάτων δε θα μας αφήνουν να βλέπουμε τίποτε άλλο.

Rodia είπε...

Χμμ.. τα ίδια λέμε για το νανάν.. ξεπουλιέται για ένα παλτό!

Για το Σεπτέμβρη προγραμματίζω διακοπές.. δε θα τ' αντέξω να μου τις χαλάσουνε...

Rodia είπε...

A! το μέλλον του ΝΑΤΟ είχε προδιαγραφεί από τη στιγμή που δεν διαλύθηκε, παρ' όλο που ο λόγος ύπαρξής του είχε τυπικά λήξει.