Πέμπτη, Ιανουαρίου 05, 2006

το "αντάρτικο του κυβερνοχώρου"

Αυτός ο χαρακτηρισμός δε μου κολλάει καλά.
Δεν πιστεύω να έχουμε καμμιά όρεξη
να βρεθούμε στα καλά καθούμενα στο Γκουανταναμο...
Για σκεφτείτε το παιδιά. Διαμαρτύρομαι εντόνως!
Παρακαλώ το νομικό μας σύμβουλο να λάβει θέση επί του θέματος.

Αυτά με τα κόκκινα γράμματα τα έγραψα χτες και μάλιστα με τεράστια ψηφεία. Σήμερα όμως ανακάλυψα ότι τα παιδιά πληρώθηκαν για τα κείμενά τους "ΜΕ ΚΑΛΑ ΛΕΦΤΑ" όπως αποκάλυψε η Λίτσα. Αλλάζει τότε το θέμα ως προς το ένα σκέλος τουλάχιστον. Απομένει το έτερον σκέλος με το χαρακτηρισμό "αντάρτικο" ο οποίος εγκυμονεί αναμνήσεις άλλων εποχών και μας βάζει σε πειρασμούς κιόλας. Θα πρέπει λοιπόν τώρα να ανακηρύξουμε τον αντίστοιχο ΑΡΗ; Και πού θα βρεθούν άλογα στο διαδίκτυο; Υπάρχει μπλογκ περί ιππασίας ή να τρέξουμε στα αγγλόφωνα; κλπ κλπ

Πέρα απο πλάκα όμως, αυτό που εξακολουθεί να με εντυπωσιάζει είναι η εμπλοκή του άυλου με το αναλογικό, η οποία φαίνεται ξεκάθαρα στη πρεμούρα των εντύπων να (ανα)δημοσιεύουν ψηφιακά κείμενα. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν αυτό αποτελεί ένα απλό φλερτ, μια πρόταση γάμου, μια σαφή πρόσκληση σε ακολασία ή μια προσπάθεια... αποπλάνησης! κλπ κλπ

5 σχόλια:

Markos είπε...

Πιο πολύ μοιάζει να αποτελεί μια αντίδραση με γερή δόση αμηχανίας, μπροστά στο νέο και μη, προς το παρόν τουλάχιστον, ελέγξιμο.

Rodia είπε...

Τι "αμηχανίας" λες βρε Μάρκο;
Εδώ στήνεται κανονική μηχανή!:-)

alombar42 είπε...

Τα έντυπα και άλλα μέσα, είναι λογικό να προβάλλουν μια μόδα όπως τα blogs, ειδικά αν οι αναγνώστες τους είναι (έστω ελάχιστα) εξοικιωμένοι με το δίκτυο.
Αγγίζουν τις σύγχρονες ευαισθησίες (μη χέσω που θα έλεγε και η Ψιλικατζού!) και έχουν και κέρδος: 4 σελίδες ύλης σε κόστος μίας.
Ο τίτλος οφείλει να είναι πιασάρικος κι ας μην έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα (πρώτη φορά συμβαίνει;).
Αλλωστε κάθε 1000 blogs βλέπεις κι έναν αντάρτη (ας πρόσεχε), άρα όντως έχουμε αντάρτικο χε χε

Πέρα από πλάκα, η πρεμούρα εκτός από "μούρη" σημαίνει και κέρδος. Αυτό αρκεί.

Rodia είπε...

Να πάω το συλλογισμό παραπέρα;
Βλέπω τα ταπεινά (σήμερα, ακόμα) blogs να γίνονται τα δεκανίκια του έντυπου μέσου ώστε αυτό να εδραιωθεί πλέον στον άυλο χώρο.
Οπότε, η πληροφορία θα ελέγχεται πλήρως δια της διαχύσεως -του μπερδέματος δλδ.
Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της γης δεν θα έχει πρόσβαση στο ιντερνετ, άρα θα του σερβίρεται ό,τι επιθυμεί η κάθε εξουσία.

Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της γης δεν θα έχει πρόσβαση στο ιντερνετ, άρα θα αναγκαστεί να υποκλιθεί στην εξουσία του.

......

alombar42 είπε...

Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της γης δεν θα έχει πρόσβαση στο ιντερνετ, άρα θα αναγκαστεί να υποκλιθεί στην εξουσία του.

Το ξανάγραψα αυτό για άλλο ζήτημα, αλλά έχω την εντύπωση οτι το Ιντερνετ αρχίζει να ξεπερνάει τους δημιουργούς του... αρχίζει να αποκτά υπόσταση, να ασκεί εξουσία "αφ'εαυτού", να έχει τις πρώτες απαιτήσεις και τα πρώτα θύματα (εξάρτηση από το δίκτυο).
Δεν είμαι καθόλου βέβαιος οτι αυτό είναι κακό όμως.