Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2005

στυλ ATHENS VOICE

«Πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει ένα περιοδικό δρόμου, στυλ ATHENS VOICE...»
Ελαβα μια πρόσκληση, όπου καλούνται δάφοροι να συμμετάσχουν σε αυτό το υπο έκδοση περιοδικό. Τη λάβατε κι εσείς; Ενδιαφέρεται κάποιος να στείλω λεπτομέρειες στο μέηλ του;

Κάτι είχα ακούσει για ένα παιχνίδι που θα έπαιζε (ή το έπαιξε; κι αν το έπαιξε ποια τα αποτελέσματα;) ο Ομιλος Unesco νομού Πειραιά & Νήσων με βιβλία.
Θα εγκατέλειπε δλδ βιβλία σε διάφορα σημεία του Πειραιά ώστε να τα παίρνει κάποιος να τα διαβάζει και να τα ξαναφήνει στο ίδιο μέρος. Αυτό το παιχνίδι παίζεται με επιτυχία -όπως αναφέρεται- σε διάφορες ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις.
Δεν είμαι καθόλου βέβαιη πως θα είχε επιτυχία στη χώρα μας, επειδή είμαστε ακόμα κάθετα υπέρ της ιδιοκτησίας και όχι της κοινοκτημοσύνης. Παίρνω παράδειγμα απο αυτό που συμβαίνει σε μένα: βιβλίο που εδάνεισα, ποτέ δεν επεστράφη!;-)

..και.. ποιο είναι το ATHENS VOICE..???..

5 σχόλια:

Katerina ante portas είπε...

Ενδιαφέρον ακούγεται, ακόμα κι αν τα κλέψουν, εερρ εννοώ δεν τα επιστρέψουν, τα βιβλία! Θυμάσαι πως λέγεται ότι έμαθαν οι Έλληνες να τρώνε τις πατάτες επι Καποδίστρια; Μήπως μάθουν και να διαβάζουν κανά βιβλίο! ;)

funEL είπε...

Θα το θέλαμε (να συμετάσχουμε σ' αυτό το περιοδικό) παρ 'όλο που πρέπει να διατηρήσουμε αλώβητον το profil μας, και παραβλέπουμε το προσβλητικό γεγονός να μη μας αποσταλεί αρχαιοελληνορθόδοξη πρόσκληση.
Μπορούμε πάντα βέβαια να στείλουμε το alter ego μας, ή κανένα καλικατζαραίο, κουλτουριαραίο αντί ημών.

Κυρία Ροδιά. Βέβαια και "ήσασταν κι εσείς εκεί", (οι Ιππότες έχουν όλη την ομώνυμη Προφητική σειρά του Roll), έχουμε αποδείξεις υπερβαρυτικές φωτογραφίες και βίδεο της εποχής.

Rodia είπε...

Κατερινάκι μου, ξέρω για τις πατάτες. Είχε βάλει φρουρούς να τις φυλάνε σαν κάτι πολύτιμο ώστε να τις κλέψουν οι πρόγονοί μας και σιγά σιγά να μάθουν να τις τρώνε...
Αμα θέλουμε να γίνει κάτι αντίστοιχο με τα βιβλία, ε, θα πρέπει να κλειδαμπαρώσουμε τα βιβλιοπωλεία και να βάλουμε στρατό απο σεκιουριτάδες να τα φυλάνε!;-)

Η γνώμη μου είναι ότι όσο ένα προϊόν βρίσκεται σε αφθονία, τόσο μειώνεται η σημασία που του δίνουμε.

..και.. υπάρχει υπερπαραγωγή βιβλίων σήμερα.. γενικά, το χαρτί (με ό,τι τυπώνεται πάνω του) είναι κάτι τι το ευτελές -με όλες τις σημασίες..

Ξέρεις πως κάθε μήνα καίγονται δάση έκτασης όσο η Ελλάδα; Ξέρεις πως η ζούγκλα του Αμαζόνιου πνέει τα λοίσθια;

Αφανίζοντας τα δάση, αφανίζουμε και την ανάσα μας όμως..

..και.. πού θα μας βγάλει αυτή η κατάσταση..???..

Rodia είπε...

Πώς πήδηξε το σχόλιο του κ. funEL πριν απο το δικό μου..?
εχμ.. μήπως κύριε funEL είστε κρυπτοκαλλικατζαραίος..? Ε..?

..με τα όσα συμβαίνουν, χρειάζεται αμφισβήτηση των πάντων..

funEL είπε...

Ακόμα περιμένουμε το mail που λέγατε να στείλετε... λέμε τώρα...

Αν είμεθα καλικατζαραίοι θα δείξει των Φώτων.
Λίγη λογική δε βλάπτει κυρία Ροδιά.