Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2005

Δώσαμε, δώσαμε!

Ερανοι και ζήτουλες πλακώνουν στις γιορτές. Τις άγιες μέρες θυμόμαστε το διπλανό μας και, αν δεν τον θυμηθούμε απο μοναχοί μας, υπάρχουν ένα σωρό σπλαχνικοί που μας τον θυμίζουν: οι κυρίες του φιλοπτώχου της ενορίας, η τιβι με κάποιο μαραθώνιο αγάπης, οι περίφημες μη κυβερνητικές οργανώσεις, κλπ κλπ.

Ο διπλανός μας βέβαια, βρίσκεται πάντα δίπλα μας -τι σόϊ διπλανός θα ήταν αν δεν ήταν αυτή η θέση του; Εκτός αν έρχεται να κάτσει δίπλα μας κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα.

Αν εξαιρέσω τις κυρίες του φιλοπτώχου, που πιάνουν δουλειά εποχιακή, και την τιβι που είναι "φέξε μου και γλίστρησα", οι μη κυβερνητικές οργανώσεις είναι αυτές που μου τη δίνουν, επειδή δεν μπορώ να καταλάβω μερικά πραγματάκια. Αυτές οι Μη κυβερνητικές οργανώσεις, που δίνουν έμφαση στο ΜΗ του τίτλου τους, πώς ζουν ολόκληρο το χρόνο; Θα απαντήσει κάποιος ότι αυτές δρουν και εκτός Ελλάδας. Ναι, αλλά τότε πώς τα καταφέρνουν και ζουν; Πόσα χρήματα απο αυτά που μαζεύουν πάνε για το σκοπό που διαλάλησαν ότι τα μάζεψαν; Οσοι αρχηγεύουν σε αυτές τις οργανώσεις δεν κερδίζουν τίποτα; Αν αληθεύει αυτό που όλοι λένε πως "βάζουν κι από την τσέπη τους" τότε γιατί το κάνουν; Είναι τόσο πλούσιοι; Τους περισσεύουν; Και καλά οι αρχηγοί, τα ιδρύματα αυτά πώς λειτουργούν; Τζάμπα; Κανείς δεν πληρώνεται; Αυτοί που τρεχαλάνε δεν είναι υπάλληλοι;

Μήπως μαζευτήκανε μια ωραία πρωΐα καμπόσοι πάμπλουτοι που τους βάραινε το χρήμα τις τσέπες και είπανε «α, να εργαστούμε για το καλό της ανθρωπότητας τώρα, αρκετά κερδίσαμε, ας τα ξοδέψουμε για καλό σκοπό»..???.. Δεν πείθομαι με τίποτα ότι δεν πρόκειται και εδώ για καλοστημένες επιχειρήσεις, και η δικαιολογία που ίσως διατυπωθεί, ότι δηλαδή κάτι πάει και στο δεινοπαθούντα «διπλανό μας» και καλά κάνουν και υπάρχουν, με κάνει να δυσπιστώ όλο και περισσότερο.

ΦΤΙΑΞΕ ΚΑΙ ΣΥ ΜΙΑ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. ΜΠΟΡΕΙΣ!

Αυτό θα ήταν ένα πετυχημένο σλόγκαν για ξεκάρφωμα. Ετσι, όλοι θα φροντίζαμε το διπλανό μας, αφού βεβαίως θα φροντίζαμε πρώτα τον εαυτό μας, μια και δεν είμαστε ικανοί να τον φροντίσουμε απευθείας. Βρε μπας και λειτουργεί κάπως διαφορετικά το πράγμα; Μήπως όλα αυτά τα "συστήματα" βασίζονται σε κορόϊδα; Μήπως είναι κάτι τι τόσο πολύ απλό; Βάζεις να πούμε μερικά κορόϊδα και τρεχαλάνε στο τζάμπα, αφού τα έχεις ποτίσει με "ιδανικά" και "αξίες" και "ιερούς σκοπούς" και κάθεσαι στη γραφειάρα σου και το παίζεις ΜΗ κερδοσκοπική επιχείρηση ή ΜΗ κυβερνητική οργάνωση ή διάφορα άλλα ΜΗ και ΜΗ.

Αυτό το «ΜΗ» είναι που με πονηρεύει. Επειδή ακριβώς θέλει να με βεβαιώσει για κάτι αντίθετο, ανοίγει ένα παραθυράκι στο μυαλό μου για την σκέψη: Βρε, μπας και...

..λες και οι κυβερνητικές οργανώσεις είναι τίποτα το "κακό" και απευφκταίο.. Και οι κυβερνητικές οργανώσεις δηλαδή, είναι τόσο "κακές" και ανεπαρκείς; Τη κυβέρνηση στο κάτω κάτω τη ψηφίζουμε.. Ολοι δίνουμε, δίνουμε και κάποιοι τα παίρνουν, τα παίρνουν...

Τα πήρα και'γω λοιπόν τώρα και ΔΕ ΘΑ ΔΩΣΩ ΦΕΤΟΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ -εκτός απο τους σκουπιδιαρέους, το δικαιούνται τα παιδιά και με το παραπάνω. Η απόφασις ελήφθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: