Τετάρτη, Μαΐου 31, 2006

Ελβετία: η χώρα που διδάσκει σεβασμό ή «το χρήμα ενώνει»

Στην Ελβετία απαγορεύεται να έχουν τα χτίσματα εμφανή χαρακτηριστικά θρησκευτικών δογμάτων. Αυτό μάλλον συμβαίνει κυρίως (γνώμη μου) για να διαφυλάττει απο ταραχές τη χώρα που αποτελεί το θησαυροφυλάκειο του πλανήτη και όχι τόσο επειδή υπάρχει σεβασμός στις ιδιαιτερότητες. Ο σεβασμός πιθανότατα -αν υπάρχει- είναι κάτι τι που προέκυψε καθ' οδόν στην ιστορική πορεία της χώρας. Οι διάφορες θρησκείες δέχονται ασυζητητί την απαγόρευση, μια και εκεί φυλάγονται οι περιουσίες όλων, χωρίς εξαίρεση: πολιτικών, επιχειρηματιών, θρησκευτικών ηγετών, μαφιόζων, κλπ κλπ. Ποιος είπε ότι το χρήμα χωρίζει;

8 σχόλια:

roidis είπε...

το χρήμα ενώνει, και οι Ελβετοί διδάσκουν αδιαφοριά. αδιαφορούν σε τι και εαν πιστεύεις.

το προτιμώ πάντως, και το εκλαμβάνω σαν σεβασμός, που όντως είναι, κατά κάποιον τρόπο.
(περνάω πολές φορές από εκεί)

Xνούδι είπε...

α πα πα πα. Δεν ξέρω για τον σεβασμό στις θρησκευτικές "διαφορετικότητες" εγώ ένα έχω να πω.

Η λογική των Ελβετών, σπάει κόκκαλα. Οπως και το πείσμα τους, όπως και το κύριο χαρακτηριστικό τους. Είπα τέλος; Tέλος όμως.
Exουν και καλά πολλά, αλλά αυτή η στιγνή λογική είναι το κάτι άλλο.

(Ο καθένας με τον πόνο του)


Kαλώς μας ήρθες yeahhhhhh.
(μαλλον ξεφτύλισα μια σοβαρή συζήτηση, αλλά θα μου το συγχωρέσεις ε;)

Rodia είπε...

E, όσο για σοβαρότητα.. είναι τόσο σοβαρή οσο σοβαρή είναι η συνύπαρξη αυτών που φυλάνε τα υπάρχοντά τους στο σεντούκι που λέγεται "Ελβετία".
Καλώς σε βρίσκω Χνουδάκι:-)

***Ροΐδη, συμφωνώ με το "κατά κάποιο τρόπο"!;-)

CaptainJimmy είπε...

Χωρις να είναι όλα τέλεια και με πολλά στραβά όπως ο απίστευτος ορθολογισμός και νομολατρεία, η Ελβετία είναι μια χώρα πρότυπο οχι για τα λεφτά της αλλά για τους ανθρώπους της. Ίσως έχει την πιο άμεση δημοκρατία στον κόσμο, ένα στέρεο κοινωνικό σύστημα που σέβεται τους μετανάστες, και πολλά αλλά. Κυρίως όμως έχει πολίτες που σέβονται τη χώρα τους! δεν είναι όλα θέμα χρημάτων, είναι; αζτό ειναι δηλαδή το πρόβλημα στην Ελλάδα;

artois είπε...

γιατί δεν ανοίγουν τα σχόλια στο θέμα της παιδεραστίας;

Rodia είπε...

Σχετικά με τα σχόλια στο πρόσφατο θεμα, έλαβα και μέηλ, αλλά δε γνωρίζω το λόγο που (δεν ή αν) ανοιγουν ή όχι. Δεν τα απαγόρεψα. Πάω να δω τι συμβαίνει...

Rodia είπε...

Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τα σχόλια στο επόμενο θέμα, που σε μένα δεν το δείχνει καν στην 1η σελίδα και το ανοίγω μονάχα μέσω μόνιτορ. Πάλι καλά!!!

Γράφει κανονικά "Ανακοίνωση σχολίου" αλλά όταν πατάω για να στείλω, ο κ. Γούγλης κάνει τον κινέζο! Μπορεί να υπάρχει λέξη-κλειδί που χρησιμοποιήθηκε στο άρθρο και γίνεται έρευνα από το σύστημα ή μπορεί απλώς να κάνει σέρβις στο μπογκ μου.. Προτείνω να ξαναδοκιμάσουμε αργότερα.

:-)

Rodia είπε...

Μ'όλις διαπίστωσα ότι το θέμα με τίτλο "Η οίηση των "κανονικών" ανθρώπων που ζητά ευκαιρία να ρίξει στον Καιάδα τη διαφορετικότητα" δεν εμφανίζεται ΚΑΘΟΛΟΥ στον πίνακα των θεμάτων του μπλογκ, όπου εμφανίζονται κατά σειρά τα θέματα:

Date Post Title 5/31/2006 Edit

Ελβετία: η χώρα που διδάσκει σεβασμό ή «το χρήμα ενώνει»
Rodia View Delete 5/28/2006 Edit

βιαστικά πάλι, σημειώνω μια νέα λέξη:
Rodia View Delete 5/27/2006 Edit

Κάθε ταράτσα και αντιαεροπορικό, κάθε βλήμα και τηλεόραση
Rodia View Delete 5/27/2006 Edit

Οι επιτροπές του πενταγώνου μας είναι "και γαμώ"!
Rodia View Delete 5/27/2006 Edit

..«και να κοιμηθώ αφρούτωτη;»..
Rodia View Delete 5/24/2006 Edit

Να τολμήσουμε να γράψουμε ένα θεατρικό έργο από κοινού;
κλπ κλπ

Αν το έχει συναντήσει κάποιος άλλος αυτό το πρόβλημα, ή αν μπορεί να εξηγήσει πώς συνέβει, ας ενημερώσει. Τελικά, ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΜΟΝΙΤΟΡ και άνοιξα τη σελίδα από εκεί και αντέγραψα το θέμα, το οποίο και ξαναστέλνω αμέσως.