Πέμπτη, Μαΐου 18, 2006

Υπουργός Βαρβαρισμού

Γκρεμίστηκαν τα κτίρια της δισκογραφικής εταιρείας Columbia. Με δεκάδες υπογραφές ανευθύνων λειτουργών, πίσω από τις οποίες κρύβεται ο πολύς (αλλοδαπός εκ Βουλγαρίας) υπουργός Βαρβαρισμού. Θα ζητήσει άραγε χρήματα από την Ε.Ε. η κυβέρνηση για να χτίσει νέα, θα επιδοτηθεί ο κ. Μάτσας να χτίσει στούντιο σουπερμάρκετ, τι ακριβώς θα γίνει δεν μας είπανε. Το πιθανότερο είναι να διεκδικήσει τα κτίρια του παλιού αερολιμένα...

Αυτό που με ανησυχεί είναι οι υπογραφές των καθηγητάδων, αν αληθεύει η πληροφορία ότι γνώριζαν πού τις έβαλαν. Και είναι πολλοί να πάρει η ευχή!

9 σχόλια:

e-Lawyer είπε...

Έλα τώρα, εντάξει. Αυτό ήταν το πρόβλημα μας; Είδα που βγήκε και η Πόλυ Πάνου και έλεγε ότι πρέπει να γίνει μουσειακός χώρος: εμ βέβαια, καθείς θεωρεί εαυτόν σοβαρό έκθεμα. Σιγά το μνημείο. Το εργοτάξιο των απανταχου μπουζουκλερί. Έπρεπε να είχε κατεδαφιστεί εδώ και 40 χρονια.

Για το ποιόν του υπουργού συμφωνώ.

Mantalena Parianos είπε...

e-Lawyer
Τα έχεις ΔΕΙ ποτέ τα κτίρια αυτά; (όχι αυτά που κατεδάφισαν, για τα οποία άκουσα ότι δεν ήταν και τα παλαιότερα, αλλά μάλλον κάτι σιξτίλες άχαρες), τα ΆΛΛΑ που κατάφεραννα διασώσουν με τη διαμαρτυρία τους οι περίοικοι;
ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ εποχής, ρε λόϊερ! Νομίζεις ότι θα βγει ο Presley από μέσα...

Rodia είπε...

Γιατί; Δικές μας δεν ήταν οι μπουζουκλερί; Καλύτερα είναι τα ευροβυζιά;
Με ενδιαφέρει, αφενός μεν η συντήρηση της Μνήμης, επειδή είμαστε λαός που δυστυχώς -ή ευτυχώς;- ξεχνά, αφετέρου δε η διατήρηση χώρων που αφήνουν λίγο ελεύθερο ουρανό. Μη μου πεί κανείς ότι το οικόπεδο εκεί θα γίνει... πάρκο!!!

Αχ, βρε Τσαρούχη αξέχαστε! Αχ! Οταν έλεγες ότι εθνικός ευεργέτης θα είναι στο εξής εκείνος που θα γκρεμίζει οικοδομικά τετράγωνα για να χαρίζει πάρκα, πόσο προφητικός ήσουν... Τέτοιους χρειαζόμαστε.

Αλήθεια, πρόσεξε κανείς ότι οι εγκαταστάσεις της προεδρικής φρουράς ΜΕΣΑ στον εθνικό κήπο επεκτείνονται διαρκώς;

e-Lawyer είπε...

Ναι αλλά κάτσε: μνήμη είναι που ηχογραφούσε ο Ζαμπέτας, μνήμη και το που έζησε στην Αθήνα ο Καζαντζάκης. Σε επίπεδο στάθμισης θα προτιμούσα να ανακαλύψει και να συντηρήσει το κράτος την δεύτερη περίπτωση. Υπάρχουν μερικές προτεραιότητες, ακόμη και σε συνθήκες ισοπέδωσης.

Rodia είπε...

Ωραία. Ενας ήταν ο Καζαντζάκης, Μία και η Κολούμπια, Ενας και ο Φίνος. Με το θάνατο του Φίνου, έσβησε ένα κομμάτι ιστορίας. Τι απέγιναν τα εργαστήριά του;
Τώρα βέβαια, αν το θέμα τίθεται σύμφωνα με το "επί δύο κακών προκειμένων το μη χείρον βέλτιστον"... Αλλά και πάλι, διαφορετικές μνήμες εκφράζονται. Αλλο Καζαντζάκης και άλλο Κολούμπια.
Φίνος και Κολούμπια ήταν το δικό μας μικρό Χόλλυγουντ, η μικρούλα μας Τσινετσιτά!

Кроткая είπε...

Ροδιά συμφωνώ. αλλά εδώ γκρέμιζαν τα νεοκλασσικά στην Πλάκα και το κτήριο της ΕΑΤ-ΕΣΑ, στην Κολούμπια θα κόλλαγαν;

Rodia είπε...

Αναζητούμε ταυτότητα Κροτ.. Εχουμε δίκιο ίσως, επειδή αυτή που έχουμε μας στενεύει καμπόσο.. είναι και δανεικιά βλέπεις!
Η λύση είναι να πετάξουμε τα παλιά δείγματα; Αυτά των ταυτοτήτων που προσπάθησαν άλλοι να φτιάξουν παλιότερα στα μέτρα μας;

Ecumene είπε...

Μας ξεπερασαν και οι Μεξικανοι....

και οι Τσιγγανοι μαζευαν κατι παλια
δισκους,χαρτια,δεν ειδα καλα...

Ecumene είπε...

Η Λυση,Ροδια για την ταυτοτητα
ειναι η bloggo-οντότητα!

Δεν γκρεμιζεται!
Δεν χαριζεται!...


σε κανενα...........


smouch!!!!