Κυριακή, Νοεμβρίου 27, 2005

Απορία 1 κι όποιος ξέρει απαντάει

Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις φόρμες των blogs.
Εχω χρησιμοποιήσει τέσσερις και οι δυο απο αυτές αργούν να ενημερωθούν.
Τι τάχα μπορεί να συμβαίνει..???..

6 σχόλια:

J95 είπε...

Μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής σχετικά με την έννοια "φόρμες των blogs";

Rodia είπε...

Φόρμες είναι τα έτοιμα blogs που χρησιμοποιούμε π.χ. αυτό εδώ.
Οταν αλλάζω τη λίστα των συνδέμων (λινκς) ή όταν προσθέτω νέο θέμα, αυτή η φόρμα "taparaponasas stonOHE" αργεί πολύ να το "ανεβάσει" ενώ η άλλη που χρησιμοποιώ στο blog "pictures 3000" τα ανεβάζει αμέσως.

J95 είπε...

Πιθανόν πρέπει να κάνεις reload (αν έχεις Firefox) ή Refresh (αν έχεις Explorer). To blogger τα ανεβάζει σχεδόν άμεσα, αλλά ο browser συνήθως δεν πολυασχολείται να κατεβάσει την καινούρια σελίδα αν δεν έχει περάσει κάποιο διάστημα, και σου σερβίρει απλά το πιο πρόσφατο αντίγραφο.

Με το reload τον αναγκάζεις να φρεσκάρει την κατάσταση.

Ο λόγος που στο άλλο blog τα ανεβάζει αμέσως είναι μάλλον οι εικόνες σε κάθε ποστ: μια και μπαίνει στη διαδικασία να κατεβάσει τη γουρουνοεικόνα, φρεσκάρει κι όλα τα υπόλοιπα.

Rodia είπε...

Χμμ.. ευχαριστώ για την ιδέα:-)
Θα ανεβάζω εικονίδια μαζί με τα κείμενα.
Τρέχω να δοκιμάσω!

Hugin είπε...

Όποιοσδήποτε άλλος θα βλέπει κατευθείαν τις αλλαγές.Εσύ βλέπεις το παλιό γιατί είναι αυτό που κρατιέται στην λάνθάνουσα μνήμη του υπολογιστή σου.Αύτη η μνήμη "αυτόκαθαρίζετε" κάθε λίγο.Μόλις αυτοκαθαρίστει βλέπεις τις αλλαγές.Υποθέτω οτι στο άλλο σου blog γεμίζει γρήγορα η μνήμη αυτή (πολλές εικόνες) και σβήνει κάθε φορά που κάνεις το update ,ενώ εδώ που έχει πιο πολλά κείμενα και "αργεί να γεμίσει" .
Αν χρησιμοποιείς firefox αυτό μπορείς να το διορθωσείς απο τα:
εργασίες->επιλογές->Απόρητο->Λανθάνουσα Μνήμη<-Εκαθάριση .

Rodia είπε...

Το κόλπο με την εικόνα αποδείχτηκε ότι πιάνει. Τα cookies τα σβήνω, το πρόβλημα δεν είναι εκεί, το έλεγξα και σε άλλο πισι και δεν τα βλέπει κανείς. Το πιθανότερο είναι πως συμβαίνει κάτι με τις φόρμες. Κάποιες είναι πιο πολύ χρησιμοποιούμενες ή κάτι άλλο. Περιμένω λεπτομέρειες απο φίλους και θα ενημερώσω.
Ευχαριστώ :-)