Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2006

Ευρώπη με τα ούλα σου, το ΝΑΤΟ, τον ΟΗΕ σου*



Αγαπημένη μου Ευρώπη,

σου γράφω για να σου πω πόσο σ' αγαπώ! Να σου πω να προσέχεις για να έχεις, να σου πω ότι όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι αργεί να ξημερώσει, να σου πω φύλαγε τα ρούχα σου νά'χεις τα μισά, να σου πω κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε, να σου πω κάλλιο πλούσιος και υγιής παρά φτωχός και ασθενής, να σου πω να προσέχεις τα ούλα σου για να μη πέσουν οι μασέλες, να σου πω για τη διατροφή σου, για τα καλλυντικά σου, για τα μεταξωτά βρακιά που θέλουν επιδέξιους κώλους**, να σου θυμίσω ημέρες δόξας, να σου πω για ωκεανούς και θάλασσες, για βουνά και ποτάμια, για νερά και πετρέλαια, για μπόμπες και διαστημόπλοια, να σου πω και για τον καιρό. Μια βρέχει μια χιονίζει κι η γιαγιά μου κοσκινίζει, μια φορά κι έναν καιρό πήγ' η γάτα στο χορό και δε χόρεψε καλά και της κόψαν την ουρά, και πολλά άλλα ενδιαφέροντα και αποκαλυπτικά. Θα μπορούσα να σου γράψω κάτι και για Τέχνη, αλλά πρώτα ζει κανείς και μετά φιλοσοφεί. Γκέγκε Ευρώπη γιαγιάκα; Α! Μη ξεχάσεις τα χάπια σου,ε.. Αυτά που σε κάνουν να αλλοιθωρίζεις προς τη Δύση λέμε.. Μη προκαλούμε την τύχη μας κιόλας.

πολλά φιλάκια, σμουτς!:-)

ένα εγγονάκι -από την πληθώρα που έχεις.



----------
* πάτα στον τίτλο να δεις την επικράτειά σου
** ωμέγα, επειδή εδώ τους βλέπω κανονικά -από πίσω


7 σχόλια:

Μαύρος Γάτος είπε...

Δεν το κατάλαβα αυτό με τη γάτα!!!!! Ανείναι δυνατόν. Σε παραλώ να επανορθώσεις, I'm an excellent driver, I'm an excellent dancer, charlie bobbit.

και την ουρά μου πίσω, παρακαλώ.

ONOMATODOSIA είπε...

h ellada eurwph? xo xo!

Rodia είπε...

~ Γατούλη, της γατούλας την ουρά κόψανε επειδή δε χόρευε καλά.. Εσύ είσαι άριστος χορευτής, οπότε δεν έχεις φόβο!
:-)

~ ONOMATODOSIA. χοχο και ξερός!

:-))

ONOMATODOSIA είπε...

γεια σου ροδια.
σε καμμια περιπτωση με το επιφωνημα μου,δεν μειωνω την αξια του ποστ σου.
φιλοι γερμανοι,αν τυχει και να κανουν διακοπες στην ελλαδα και συνατηθουμε ξανα στην γερμανια, μου λενε γυρισαμε απ τα Balkanländer,δηλαδη απ τα βαλκανια.
σε τι ειμαστε ροδια, ευρωπη;
στους μισθους;στους δρομους;στο συστημα υγειας;στην συμπεριφορα μας;στην παιδεια;


ειδα τα σχολια που εκανες για την γλωσσα και τις πολυκατοικιες.
αν ξερεις και μιλας καλα τα γερμανικα ροδια,δεν ειναι καθολου αυταρχικα κι αποτομα.ειναι ομορφη γλωσσα.εγω πλεπω στην ελλαδα απλους ανθρωπους και δεν ξερουν να εκφραστουν,ολο με νευρα,βρισιες και φωνες,λες και οι μορφωμενοι μπορουν αλλιως,χο χο,τελος παντων.

για τις πολυκατοικιες, δε μιλησα για τα νεοκλασικα κτηρια,τα διατηρητεα και ολα τ αλλα πως τα λενε.αλλα για απλες πολυκατοικιες.ε, δεν ειναι δυνατον απο μπαλκονι σε μπαλκονι , να κανεις, χειραψια!

πιστευω ειμαστε πολλα χρονια πισω σε πολλα πραγματα απ τους αλλους ευρωπαιους.
και να σου πω για την φυσικη ομορφια της ελλαδας; σιγα! εχω δει πολυ πιο ωραια μερη.

εχω την εντυπωση , ο ελληνας νομιζει ειναι το κεντρο του κοσμου.ολοι μιλανε και ασχολουντε με αυτον.
δεν μετραμε σαν ισοι ευρωπαιοι.δεν δινουν δεκαρα, δεν μετραει ο λογος μας.
μια μικρη χωρα ειμαστε, η οποια δεν παραγει τιποτε που ξυπνησε λιγο αποτομα και τρεχει να προλαβει τους πολιτισμενους ευρωπαιους.

αν κανεις εναν καταλογο ,μια λιστα για την ποιοτητα της ζωης ελληνων και αλλων ευρωπαιων πιο πολλα συν ,θα βρεις στους αλλους.
και μη μου πεις για διασκεδαση και ψυχαγωγια.
ε, τα νησακια ειναι, μια αθηνα , μια πλακα , ενα μοναστηρακι.εξω οι δυνατοτητες ειναι περισσοτερες.

τελειωνω.ολα τα μπορει ο νεοελληνας ,ολα τα ξερει. σιγα ρε μεγαλε.επειδη πεντε ανθρωποι βαλανε ιντερνετ,αλλα στην πραγματικοτητα δεν εχουν παει πουθενα παραεξω...νομιζουν οτι εχουν δει τον κοσμο.

γραφεις παρα πολυ ωραια. διαβαζεις γερμανους; χαχα! εχουν μεγαλα ονοματα ετσι;
χωρις πλακα, απορω πως σου ερχονται ολα αυτα που γραφεις και δε ειναι λιγα,στο μυαλο!
γεια σου. να περνας παντα καλα.

ONOMATODOSIA είπε...

Είμαστε απολίτιστοι και τσαπατσούληδες. Πολίτες και κυβερνώντες.


ap thn ka8hmerinh...

xaxa! gia na fugei to sxolio sto wortbestätigung mou zhtouse na grapsw: sou 3ou mou.

Rodia είπε...

Γεια σου ONOMATODOSIA !
Περιμένεις να διαφωνήσω με όσα γράφεις, ε; χεχε.. δε θα σου κάνω τη χάρη! Θα αφήσω τον Προφήτη να μιλήσει αντί για μένα: ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!! (περισσότερα στο blog του funel)

Ρίξε και μια ματιά στο άρθρο Greek scientists urge teaching of evolution του yahoo! να στανιάρεις!!!


..το παλεύουμε φίλε, το παλεύουμε..

Μικρή ήθελα να ανοίξω φτερά να φύγω μακριά. Με γοήτευαν οι συγγενείς που γύριζαν εδώ από τα ξένα -και είχα ουκ ολίγους, καθότι το νησί μου έχει μεγάλη παραγωγή ξενητεμένων σε όλα τα μέρη του πλανήτη!- κι έφευγα και'γώ λοιπόν, αλλά πάντα γύριζα. Μάλλον εξαιτίας του κλίματος -γενικά, όχι μονάχα ο γαλάζιος ουρανός, η θάλασσα, κλπ κλπ, αλλά και η ανησυχία των ανθρώπων εδώ πέρα και ο διαρκής αγώνας και η αγωνία.. που λένε ότι φθείρει αλλά εμένα με σκληραγωγεί, με εξιτάρει, με διεγείρει, πώς να το εκφράσω...
Δεν έφερα καμιά αντίρρηση στην κόρη μου τη μεγάλη που μέσα σε μια στιγμή αποφάσισε τη μετεγκατάστασή της στα 24 σε άλλη χώρα, μπορω να πω ότι χάρηκα κιόλας επειδή βρήκε το δρόμο της.
Σήμερα, έρχονται άνθρωποι από άλλες χώρες και ζουν μονίμως στην Ελλαδίτσα, ανακαλύπτουν κρυφές χάρες και χαίρονται τις φανερές, γουστάρουν να μοιράζονται μαζί μας τις δικές μας αγωνίες. Οπου καλά και πατρίδα, λέγανε οι λατίνοι "UBI BENE IBI PATRIA" αν το γράφω σωστά.
Οπότε.. επιμένω: χοχο και ξερός!

σμουτς!!!:-)))

Rodia είπε...

Παραφράζοντας το μότο σου "enta3ei.ola sthn eu8eia.mia xaroula.hsuxia." γράφω:

enta3ei.ola sthn tyxh.mia xara kai dyo tromares.taraxh.

;-)