Κυριακή, Μαΐου 21, 2006

Τερατώδη προσωπεία και χαμογελαστά πρόσωπα

Μα την αλήθεια, γουστάρω με χίλια τη μάσκα του Lordi, ιδίως όταν σκέφτομαι χαμόγελα όπως του πλανητάρχη ή της κοντοΛίζας. Μου αρέσει το σκληρό ροκ, το μεταλλικό, αλλά από ένα πανευρωπαϊκό πανηγύρι περίμενα (απο την αρχή του) να δείξουν, να ανταλλάξουν, να μοιραστούν οι λαοί τα δικά του τραγούδια καθένας και τις συνήθειες, να είναι αυτό το πανηγύρι μια ευκαιρία για γνωριμία και αλληλοεκτίμηση. Αντί γι αυτό, συναγωνίζονται στο ποιος θα εκφράσει καλύτερα τον παγκοσμιοποιημένο ήχο του ροκ. Τι να γίνει; Τα αγγλικά είναι η γλώσσα, το ροκ είναι ο ήχος σήμερα. Ισως ίσως το ροκ να είναι κατά βάθος ο ήχος του ανθρώπου, μονάχα που σε κάποιους εκφραζόταν με καραγκούνες και τσιφτετέλια και σε άλλους με ταραντέλλες και μενουέτα. Οπως και να είναι, ηχεί πολύ καλύτερα από ομοβροντίες κανονιών και ρίψεις μπαζούκας. Αν το σκεφτώ και εμπορικά το πράγμα, θα πρέπει ταχύτατα να ανοίξω βιοτεχνία παραγωγής προσωπείων αλά Lordi, οι απόκριες δεν αργούν. Μπορώ όμως να προτείνω και τα κοστούμια του συγκροτήματος που θα μας εκπροσωπήσει του χρόνου.. ή όχι..; Μπα, καλύτερα μάσκες. Τα κοστούμια τα αφήνω για τους υπευθύνους της κρατικής τιβι.

Ακουσα να λένε ότι η νεολαία (αχ, αυτή η νεολαία πια!) θα ξεσαλώσει εκφραζόμενη με τον άγριο τρόπο που δείξανε ο Lordi και το συγκρότημά του και είπα -από μέσα μου- ΜΑΚΑΡΙ! Γιατί όχι; Προτιμά κανείς τον ήρεμο και γλυκό τρόπο των στρατόκαυλων; Τον τρόπο-αφασία (και μη ταράζετε τα νερά) των καλόκαρδων νοικοκυραίων μήπως;

Το ξαναγράφω: Τα αγγλικά είναι η γλώσσα, το ροκ είναι ο ήχος σήμερα. Αυτή είναι η μοναδική προσφορά της αυτοκρατορίας προς την ανθρωπότητα, να το θυμάμαι αυτό.

10 σχόλια:

Rodia είπε...

Ξέχασα τo Link: Lordi

Rodia είπε...

Ξέχασα να γράψω και μια απορία:

Αν.. όπως η φινλανδική επιτροπή κάλεσε το Lordi να εκπροσωπήσει τη χώρα του.. αν (ΑΝ) καλούσε η δική μας επιτροπή το Τζίμη τον Πανούση (μια ιδέα ρίχνω απλώς!) ο Τζιμάκος δε θα έκανε τ' αδύνατα δυνατά να το κερδίσει το βραβείο..???..

Δεν έχω κάποιον άλλο πρόχειρο στο νου μου αυτη τη στιγμή. Ο Νιόνιος καλός θα ήταν αλλά για παλιότερες διοργανώσεις.

Λύσιππος είπε...

Φαντάζεσαι τον Τζιμάκο να τραγουδάει το "Σ'αγαπάω γ@μώ το Χρ!στό μου" ;

funEL είπε...

Τόχουμε ξαναματαπεί Τζιμάκος + χορωδία Τρικάλων + παπαροκάδες + Ταμπακης κατμαν... (όλα ταυτόχρονα επι σκηνής)

τους πατήσαμε κάτω τους άπιστους λέμε

+βλογιόκοψον+

ONOMATODOSIA είπε...

RRROOOCK ...! gia panta

Ecumene είπε...

Ρε σεις ο Λαμπρουκος το κλεισε!!!!!!

Τι του καναν οι Αθηναιες;;

και δεν μπορει να παρει τα ποδια του...

Θα τις βρω!!

Кроткая είπε...

πάντως όπως κια να χει, κι επειδή το πανηγυράκι είναι μια ξεφτιλισμένη πασαρέλα για να τα βγαζουν χοντρά οι διαφημιστικές και οι λοιπόι, προτιμώ Λορντι (κι ας μου αρεσουν πολυ) από τις ημίγυμνες Μπάρπι, καρμπόν η μια της άλλης. και το χάρηκα πολύ (αν και δεν παρακολουθησα το υπερθέαμα).
όντως ο Λαμπρουκος το κλεισε ή μας κάνει πλάκα?

Νicola Beerman είπε...

...Τοσα χρονια τωρα η γιουροβιζιον πλασαρει σεμνοτυφια και μεταξωτες κορδελες,τοσα χρονια οι απανταχου ροκαδες,χαρντροκαδες,μεταλαδες ειναι στην απ'εξω.Ηταν λογικο τωρα που τους δωθηκε η ευκαιρια να την αρπαξουν απ'τα @@ρια...
(προσωπικα δηλωνω ροκ νοοτροπια αλλα πιστευω οτι το κομματι που επρεπε να κερδισει ηταν της Βοσνιας)

Giatros gia desimo είπε...

Δεν μπορω να πω, εξαιρετικοι οι Φινλανδοι, δυνατο κομματι με καλο ρυθμο. Πιασανε και το νοημα οτι η Γιουροβιζιον ειναι ενα πανυγηρι και ειπαν να τα σπασουν ολα. Ουτως η αλλως τα λεφτα που βγαζουν οι μπαντες που παιζουν metal δεν φτανουν ουτε για πασατεμπο... Τα παιξανε ολα για ολα και κερδισανε. Επισης αυτο που με απογοητευσε ηταν η πολυ χαμηλη βαθμολογια της Γαλλιας. Εντα τραγουδι πραγματικα συγκλονιστικο. Διαβαστε τους στιχους με την μεταφραση στο www.eurovision.tv και θα με θυμηθειτε. Επισης θα συμφωνησω με την φιλτατη Ροδια στο γεγονος οτι αν στελναμε ενα καλλιτεχνη "περιθωριοποιημενο" απο τιν ποπ υποκουλτουρα σαφεστατα 8α "σκιζοταν" ο ανθρωπος για να καταφερει μια επιτυχια και να τιν τριψει στα μουτρα του καθε καραγκιοζη... Δυστυχως, με την βλακεια που διακατεχει τους αρμοδιους δεν πιστευω να δουμε ασπρη μερα. Ειδατε τι εγινε με τον Ρουσσοπουλο... την εκανε με ελαφρα πηδηματακια. Αυτη ειναι η δικη μας κουλτουρα και παιδεια.

des είπε...

τα σχόλια για τον Τζίμη είναι ..ατάκες...!